Voir le contenu
Citroën C4 X i električni ë-C4 X|

KARAKTERISTIKE ELEKTRIČNOG Ë-C4 X

Potpuno električna smirenost

Njegovi dizajn, udobnost i praktičnost u kabini su potpuno identični verziji sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. U gradu, električni ë-C4 X omogućava pristup zonama sa ograničenim saobraćajem, dok garantuje uživanje u vožnji bez stvaranja buke ili emisije CO2.
DOMET DO 420 KM
Zahvaljujući elegantnom i aerodinamičnom obliku i efikasnom elektromotoru bez emisije štetnih gasova, električni ë-C4 X nudi domet do 420 km prema WLTP ciklusu. Takođe, vozačima omogućava pristup zonama sa niskim emisijama štetnih gasova, koje se uvode u sve većem broju gradova i koje mogu da budu zabranjene za konvencionalna vozila na benzin ili dizel. 
JEDNOSTAVNO PUNJENJE

Punjenje električnog ë-C4 X je jednostavno i može da se obavi na putu, na javnom punjaču ili kod kuće. Za svaki od ovih scenarija, vreme punjenja je optimizovano:

  • Na javnoj stanici, korišćenjem DC brzog punjača od 100 kW (režim 4), baterija se brzo puni brzinom od oko 10 km/min, pri čemu se 80% kapaciteta baterije može napuniti za 30 minuta.
  • Koristeći Wall Box od 7,4 kW/32 ampera (režim 3), punjenje traje 7 i po sati sa monofaznim napajanjem ili samo 5 sati sa trofaznim napajanjem i opcionalnim ugrađenim punjačem od 11 kW.
  • Kod kuće i za povremene potrebe, baterija može da se puni pomoću standardne kućne utičnice (režim 2).
 
POTPUNO ELEKTRIČNA UDOBNOST
Tokom vaših putovanja, uživajte u potpunoj tišini i odsustvu štetnih gasova, kao i trenutnom obrtnom momentu za energičnu i udobnu vožnju bez vibracija, trzaja i promena brzina. Takođe, uživajte u elektronskim uslugama koje možete daljinski da programirate, za vaš mir uz smanjene troškove održavanja. 

GLAVNI FAKTORI KOJI UTIČU NA DOMET VAŠEG VOZILA

BRZINA
Pri 130km/h, domet električnog ë-C4 X je prepolovljen u odnosu na WLTP homologovani domet. 
TEMPERATURA
Klimatski uslovi i njihove posledice (grejanje ili hlađenje kabine) imaju uticaj na domet vozila. 
STIL VOŽNJE
Miran način vožnje bez naglih promena optimizuje trajanje baterije vašeg električnog ë-C4 X. 
PRENOS TERETA
Dodatna oprema na krovu ili težina tereta utiču na potrošnju vašeg vozila. 

SIMULEZ L'AUTONOMIE DE Ë-C4 X ÉLECTRIQUE

PUNJENJE ELEKTRIČNOG Ë-C4 X

JEDNOSTAVNO PUNJENJE

Električni Ë-C4 X je osmišljen da vam olakša život, kao i sve tehnologije koje koristite svakodnevno. Putem ekrana na dodir ili aplikacije MyCitroën, punjenje može da se programira ili odloži kako biste, na primer, iskoristili jeftinu struju. Poklopac punjenja ima boje koje prate proces punjenja, što, takođe, može da se prati na daljinu putem aplikacije MyCitroën. Povezivanje je isto tako veoma jednostavno zahvaljujući ergonomskom priključku za punjenje. Što se tiče kablova, oni mogu da se smeste ispod poda prtljažnika.

4 NAČINAPUNJENJA

  • STANDARDNA UTIČNICA: Kod kuće, za povremene potrebe, baterija se puni do 100% za 24 sata na standardnoj utičnici.
  • UTIČNICA TIPA GREEN'UP: Na utičnici od 14A tipa Green’up Legrand, baterija se napuni za 15 sati.
  • WALL BOX: Kod kuće, može da se instalira zidni punjač: omogućava punjenje od 0 do 100% za 7 sati i 30 minuta sa jednofaznim napajanjem, a za samo 5 sati sa trofaznim napajanjem s opcionalnim punjačem od 11 kW.
  • SUPER BRZI TERMINAL: Na javnom punjaču, 80% baterije se napuni za samo 30 minuta, odnosno brzinom od 10 km/min.

INTUITIVNA INTERAKCIJA ZA SMIRENOST

Citroën je dodatno pojednostavio interakciju između vozača i vozila.

Vozač ima poseban prikaz na digitalnoj instrument tabli kako bi video stanje baterije ili domet, kao i tri opcije prikaza: pokazatelj napajanja (električni brojač), protok energije ili potrošnju toplotnog predkondicioniranja. Ovo poslednje omogućava prikaz uticaja zagrevanja vozila na potrošnju energije. Dostupne direktno putem dugmeta na centralnoj konzoli, određene stranice na interfejsu ekrana na dodir pokazuju radni status sistema ili podešavanja odloženog punjenja baterije. Kada je vozilo na punjenju, ekran može da prikaže preostalo vreme potrebno za kompletno punjenje, obnovljeni domet ili procenat napunjenosti baterije.

SIMULEZ LE TEMPS DE CHARGE DE Ë-C4 X ÉLECTRIQUE

 

LOCALISEZ LES BORNES DE RECHARGE COMPATIBLES

Voyagez en toute sérénité en ë-C4 X Électrique

Localisez sur la carte les bornes de recharge compatibles avec votre ë-C4 X Électrique autour de vous, ou sur vos trajets.

 

LES Ë-SERVICES DE Ë-C4 X ÉLECTRIQUE

LES AVIS CLIENTS ADVISOR SUR Ë-C4 X ÉLECTRIQUE

LES AVIS CLIENTS

TUTORIJALI ZA ELEKTRIČNI Ë-C4 X

Rešenja za punjenje i punjenje kod kuće

Javno punjenje i super punjač

Programiranje temperature u kabini

Režimi vožnje