Voir le contenu
POLITIKA KOLAČIĆA

POLITIKA KOLAČIĆA

Ova stranica objašnjava šta treba da znate o tome kako koristimo kolačiće na našoj veb stranici (citroen.rs) i možete da odaberete da upravljate njima ili da ih uklonite.

ŠTA SU „KOLAČIĆI“?

Naša veb lokacija koristi kolačiće da vas razlikuje od drugih korisnika veb stranice. Ovo nam pomaže da vam pružimo dobro iskustvo kada pretražujete našu veb stranicu i takođe nam omogućava da poboljšamo našu veb lokaciju. Ako nastavite da pretražujete naš sajt, saglasni ste sa upotrebom kolačića. Tokom vaše posete našoj veb stranici, kolačići se mogu automatski instalirati na vaš internet pretraživač.

Kolačići su mali dokumenti sa slovima i brojevima koji se čuvaju u vašem pretraživaču ili na čvrstom disku vašeg računara. Kolačići sadrže informacije koje se prenose na disk vašeg računara, a koje uključuju: - naziv servera koji ih je napisao; - obično identifikator u obliku jedinstvenog broja; i - konačno, datum isteka. Ove informacije se čuvaju na vašem računaru u običnom tekstualnom dokumentu kome server pristupa radi čitanja i pisanja informacija. Kolačić mora biti povezan sa jednim imenom domena (na serveru koji ga je postavio), tako da mu se može pristupiti samo zahtevom sa istog servera. Kolačići su dokumenti koji se šalju na vašu disk jedinicu da vam pomognu da se krećete po veb lokaciji i da proizvedete statistiku poseta ili prikažete personalizovane reklame na osnovu vaše pretrage. Ovi kolačići, ni pod kojim okolnostima, ne sadrže lične podatke. Slanje kolačića možete deaktivirati promenom podešavanja vašeg internet pretraživača. Svaki pretraživač radi drugačije. Podešavanja kolačića obično se nalaze u meniju „opcije“ ili „preference“ vašeg pretraživača, a za više detalja možete koristiti opciju „pomoć“ u vašem pretraživaču.

Za najbolje moguće iskustvo na našoj veb stranici preporučujemo da ostavite kolačiće uključene.

RAZLIČITE VRSTE KOLAČIĆA KOJE KORISTIMO

Kolačići na našim veb stranicama se koriste na različite načine:

1.Anonimni kolačići za procenu broja poseta i korišćenja onlajn usluge.

Kolačići „Statistika poseta“ se koriste za procenu publike veb lokacije (broj poseta, prosečno vreme poseta, stavke na koje se klikne itd.). Svrha ovih kolačića je da stalno poboljšavaju našu veb stranicu kako bismo osigurali da ispunjava vaše zahteve. Analitički kolačići su strogo anonimni i ni u kom slučaju ne dozvoljavaju identifikaciju posetioca veb stranice ili prikupljanje bilo kakvih ličnih podataka (npr. ime i adresa).

2. Kolačići za memorisanje informacija o vezi

Neki od naših sajtova vam omogućavaju da se povežete i unesete identifikacione informacije. Ovi kolačići se koriste, na primer, za pamćenje vašeg profila ili vašeg pristupa određenoj usluzi i potrebni su za te operacije.

3. Kolačići treće strane (oglašavanje)

Većina Citroënovog internet oglašavanja se prikazuje na sajtovima trećih strana i postavlja ih treće lice (npr. reklamna agencija). Ove treće strane koriste sopstvene kolačiće da analiziraju koliko ljudi je videlo i/ili kliknulo na reklamni baner. Kolačići koje postavljaju treće strane zasnivaju se na politici kolačića kompanija koje su ih postavile i mi nemamo pristup da čitamo ili kreiramo ove kolačiće.

4. Drugi kolačići treće strane

Citroën koristi kolačiće trećih strana da analizira vaše putovanje kroz veb lokaciju i predloži zahtev za brošuru ili zahtev za probnu vožnju gde je to potrebno, na primer. Ove kolačiće šaljemo mi ili naši dobavljači tehničkih usluga da bismo procenili ko pristupa sadržaju i odeljcima naše veb stranice, kako bismo procenili i poboljšali njihovu organizaciju. Tamo gde je primenjivo, ovi kolačići takođe otkrivaju probleme sa navigacijom i tako nam omogućavaju da olakšamo naše usluge. Ovi kolačići proizvode samo anonimnu statistiku i broj poseta i ne uključuju nikakve lične podatke. Ovi kolačići će se takođe koristiti za personalizaciju naše veb stranice u skladu sa anonimnim podacima prikupljenim sa naših različitih veb lokacija. Životni vek ovih kolačića za procenu ne prelazi 90 dana.

5. Flash kolačići

Veb lokacija koristi Adobe Flash Player da predstavi deo našeg sadržaja na citroën.rs. Da biste poboljšali vaše korisničko iskustvo, lokalni kolačići deljenih objekata (ili „fleš“ kolačići kako su oni opšte poznati) se koriste za pružanje određenih funkcija. Ovim flash kolačićima se ne može upravljati u vašem internet pretraživaču – njima se upravlja u softveru Adobe Flash Player. Adobe-ova veb lokacija objašnjava korišćene kolačiće i kako da ih onemogućite: http://www.adobe.com/products/flashplayer/securiti . Imajte na umu da ograničavanje upotrebe flash kolačića može uticati na dostupne funkcije u kojima se koriste flash kolačići.

KOLAČIĆI KOJE KORISTI CITROËN

Ispod je lista glavnih kolačića koji se koriste na citroen.rs:
Kolačići od Ime kolačića Za šta se koriste
Citroën  ASP.NET_SessionId 
Citroën  CFG3D.SFG  Koristi se za čuvanje ID-a sesije za kupce koji odluče da sačuvaju svoje konfiguracije vozila.
Citroën  GCAMCookie  Pomaže u praćenju efikasnosti novca koji trošimo na naše digitalne marketinške kampanje, povezujući plasman u medijima sa prodajom.
Citroën  Citroen.pays  Koristi se za čuvanje željenih zemalja i jezika korisnika.
Citroën  PHPSESSID  Ovo obezbeđuje novu nasumičnu vrednost za svaku novu korisničku sesiju koja omogućava serverskoj tehnologiji da privremeno skladišti podatke specifične za korisnika na serveru.
Citroën  CPPFRONT  Radimo na tome da vam pružimo tačnije informacije o njima.
Citroën  APACDCRFEND  Pruža novu nasumičnu vrednost za svaki obrazac koji korisnik zatraži i pošalje za privremeno skladištenje podataka specifičnih za korisnika na serveru.
MyCitroën
MyCitroenOpenId
MyCitroën
ASP.NET_SessionID 
Koristiće se za čuvanje openid tajnog ključa i za saznanje da li je zatraženo odjavljivanje.
Citroën mobile website
csrftoken
django_language
boussole 
Zaštita od skriptovanja na više stranica. Automatsko otkrivanje podešavanja lokalnog standarda na stranici podešavanja jezika

PERSONALIZOVANO OGLAŠAVANJE: KAKO FUNKCIONIŠE?

Kolačići se postavljaju na vaš računar u posebnu fasciklu i u zavisnosti od veb lokacija koje posećujete mogu da čuvaju:

• Internet stranice koje ste nedavno posetili

• Proizvodi za koje ste zainteresovani

• Informacioni sistem (jezik, država, operativni sistem, pretraživač, itd.) u cilju optimizacije prikaza prilikom sledeće posete našoj veb stranici.

 

 

PERSONALIZOVANO OGLAŠAVANJE IZ CITROËN-a

CentralTag usluga koju je odredio Citroën omogućava posetiocima da primaju personalizovane reklame u skladu sa njihovim najnovijim aktivnostima pretrage (na primer, interesovanje koje se pokazuje za vozilo dok pretražuju Citroën veb lokacije.

Ako više ne želite da vidite ove personalizovane oglase, možete da deaktivirate ovu personalizaciju ovde:  http://www.centraltag.com/commercial/policy/citroen.action

Pošto je CentralTag član NAI (Network Advertising Initiative), možete se odjaviti i na veb lokaciji:  http://www.networkadvertising.org/

Ako ne želite da naša veb lokacija prikuplja Krux kolačiće treće strane: možete deaktivirati ove kolačiće na  www.youronlinechoices.com

Posetite www.youronlinechoices. com da biste saznali više o onlajn biheviorističkom oglašavanju i da biste videli opcije blokiranja za druge kompanije članice IAB-a.